Kundomdömen

Nedan kan ni se några kunders omdömen om våra knivslipar. Ibland är det helt spontana återkopplingar, men ibland svar på frågan om vad de faktiskt använder våra produkter till (inte helt uppenbart alltid). Den vanligaste kundåterkopplingen är dock något som liknar detta:

”Hej, jag har använt ett av era brynen som jag köpte för femton år sedan, men nu börjar det tappa bettet och jag undrar hur jag kan köpa ett nytt?”

Sven Nyström – Ukulele builder

Hejsan, jag har använt mitt dubbelsidiga professionalbryne nu i tio år och det börjar vara dags att skaffa ett nytt. Kan jag köpa direkt från er?

Jag bygger musikinstrument på fritiden, främst ukulele och gitarrer. Jag har en hel bunt av japanska vattenstenbrynen för stämmjärn och hyvelstål, men det händer ofta att jag bara tar fram diamantbrynet och vässar direkt på min arbetsbänk I build musical instruments on my spare time, mostly ukulele and some guitars. I have a pile of Japanese whetstones for chisels and planer steel, but it happens very often that I take the diamond chisel for faster sharpening directly at the workbench. And then it is so good to bring with me if I travel anywhere with the tools.

Cheers, Sven

Robert Harlin – Clock maker at Tidlösa Ur

Hej!

Jag vill tacka för era utmärkta diamantbrynen, dom bästa jag hittat. Köpte just ett nytt då jag startat eget urmakeri och slutat sin lärare på Urmakarskolan där jag hade det gamla brynet. Vi har rekommenderat era brynen till kollegor utomlands och några i Schweiz har varit väldigt imponerade och köpt.
Brynena är särskilt bra för hårdmetallsticklar för svarvning i härdat stål. Men också för att skärpa upp mejselklingor och korta uppdragsaxlar.
Det kan vara en bra idé för er att kontakta försäljare och urmakeriverktyg, fler borde få prova era produkter och slippa primitiva slipstenar.
Kontakta Bergeon, Horotec, dom är varumärken som köper in olika verktyg och sätter sitt namn på. Annars kan ni höra med Cousins UK, Beco technic eller Boley, dom är stora återförsäljare av alla sorters verktyg för urmakare.

Mvh, Robert Harlin


Patrik Sjögren – Clock maker at GoS Watches

Jag använder det för att t.ex. snabbt slipa bort extra material på delar jag jobbar med.Ett exempel är när jag kortat en uppdragsaxel (härdat stål) och vill plana änden. Men gemensamt är att det är ett lysande bra verktyg att ta bort material på ståldetaljer.Jag fick smak på det efter att ha använt det på urmakarskolan för bra många år sedan. Det var det enda som fungerade bra på hårdmetallskär till svarven också så det är ytterligare ett användningsområde

MvhPatrik

Michael Bergquist – production manager Delsbo Chark

Ett bra alternativ för att hålla skärpan lite längre tid är dessa diamantbrynen. Vi har använt dom många år här på delsbo chark. Vår korvhack är på 325 liter, och efter varje dag så bryner vi knivarna med dianovas bryne. Det gör att vi inte behöver montera bort och slipa dom i samma omfattning som förut. Tidsbesparande plus att vi kan hålla en jämn kvalitet på produkterna. Förr monterade vi bort och slipade dom minst en gång per vecka. Nu kan vi hålla liv i skärpan ca tre veckor. Det tycker vi är bra. En bra och enkel lösning för att hålla skärpan. Fungerar bra på andra knivar med. Men för vår del är det korhacken som vi använder dom på, mestadels…

Micke, Delsbo Chark

Sven Isaksson – owner Swemek Älgarås Mek. AB (manufacturer of high precision parts for Air guns)

Hej Ville beställa 4st Brynen   Classic Lång 
Vill också passa på att tipsa er att marknadsföra era brynen till verkstadsindustrin o särskilt till oss som automatsvarvar, har använt era brynen i ca 15 år för att bryna Hårdmetallverktyg o när man slipar special o bryner radier mm, kort sagt skulle inte klarat mig utan detta bryne. Har provat många andra men inget kommer i närheten av ert. 

Hälsn.  Sven Isaksson